18 июн. 2013 г., 20:39

Стъкленицата на поета 

  Поэзия
680 0 7

Налей ми от онази стъкленица,

в която криеш свойта болка,

тогава с възглас на ранена птица

ще раздера сърцето си дотолкоз,

 

че да отворя място и за твойте рани

и кръв по кръв да ги събирам,

у тебе само светлината да остане -

в любовни стихове да се разлива.

 

Налей ми от онази стъкленица,

в която пазиш свойта милост,

тогава ще ти се отдам като девица,

а ти олтар ще си ми! И бесило!

© Таня Донова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??