23 авг. 2017 г., 12:55

Стъпки 

  Поэзия
372 0 2

Минаваш по добре познати коридори
и със затворени очи ще се оправиш...
Мълчиш, но всичко в теб говори,
отвориш ли устата си се давиш.
 

И стъпките са бързи и конкретни,
а погледът е вдигнат и неясен.
Отдясно - дъхави тоалетни,
отляво - празното "Нещастен"!
 

Вървиш, не виждаш прашната табела - 
"Пази се! Хлъзгаво е от водата"...
И тази крачка е така позната...
Залиташ, падаш и трошиш главата!

© Йордан Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??