Порок ли нямаш?
Май е суетата.
Аз виждам как оглеждаш се в очите ми... -
не за да вникнеш във душата,
а се страхуваш да не ти стърчат косите.
Не се сърди - не искам да те съдя.
Човешка слабост - на човека е присъщо.
Но май на любовта, която търсиш
целта е
да огледаш в нея егото си...
и самодоволно да си тръгнеш.
Не се продавай срещу евтини ласкателства -
ще се изгубиш в тях и дълго ще се луташ.
А после ще те чака самотата,
готова да те дави в сълзи.
Помни, ще си отиде красотата
и суетата ще остане гладна.
Тогава старостта ще те посрещне
безсмислена и страшно празна.
© Инна Все права защищены