18 окт. 2010 г., 16:05

Сватбена клетва 

  Поэзия
2484 0 15

 

Мой дъждовен ден, ще се втурна в небето ти,

да прегърна онзи цвят на изплакана рана.

Ще покрия с целувки от вятър лицето ти

и завинаги дъждовна вода ще остана.

 

Мой дъждовен ден, аз потъвам в очите ти,

по-солена от изворна капка и дваж по-горчива,

със въпроси дали съм любимата от сълзите ти

и дали съм достойно за тебе красива...

 

Мой дъждовен ден, вече свърза се с мене,

присвоих те и мой те направих без да попитам.

Аз съм твоя, заклевам се, за цялото време,

по прозорци затворени с теб ще се скитам.

 

Мой дъждовен ден, последно желание имам -

с тази сила, която положи на моята твоя ръка,

през прозорец един за секунда да мина...

Да накъсам стъклата му на парченца тъга.

© Люсил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??