16 мая 2023 г., 18:16  

Светците 

  Поэзия » Другая
378 0 0

От примери лоши ни омръзна,

срещаме ги, уви, всеки Божи ден,

в кал човекът пак се превърна,

стига вече, от тях съм отвратен!

 

Може в светците да не вярваш,

това на всеки човек е решение,

но виж как в живота се опарваш,

че ти не се пазиш от изкушение!

 

На умереност и сдържаност те ни учат,

вслушай се ти в техния морален закон,

хора като тях по имат шанс да сполучат,

затова тях следвай, не престъпния дон!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??