Гълъбите тази нощ не спят,
къса с вик парченца черен мрак,
буди целия притихнал свят,
безнадеждно влюбен котарак.
Черна котка, с уличен морал,
лукаво умилква се нощта.
Ветерани, битки, кръв и кал,
котешко жестока любовта.
А отгоре смига месец млад,
смее се внезапно оглупял.
Кървава арена - нощен град.
Птичи сън - страхливо отлетял.
Тихо утро мие образ драг,
в капчици проблясваща роса.
Котки спят - на къщния ни праг.
Влюбени са. Или пък не са?
----------------------------------------------------------
Бастет* - богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието, покровителка на бременните жени в египетската митология. Изобразявана е като жена с глава на котка или лъвица, с кошница в ръце. Понякога е изобразявана просто като котка.
© Надежда Ангелова Все права защищены