12.02.2020 г., 10:28 ч.  

Свети Валентин vs Бастет* 

  Поезия » Друга
305 1 4

Гълъбите тази нощ не спят,
къса с вик парченца черен мрак,
буди целия притихнал свят,
безнадеждно влюбен котарак.

Черна котка, с уличен морал,
лукаво умилква се нощта.
Ветерани, битки, кръв и кал,
котешко жестока любовта.

А отгоре смига месец млад,
смее се внезапно оглупял.
Кървава арена - нощен град.
Птичи сън - страхливо отлетял.

Тихо утро мие образ драг,
в капчици проблясваща роса.
Котки спят - на къщния ни праг.
Влюбени са. Или пък не са?

 

----------------------------------------------------------

Бастет* - богиня на радостта, празниците, танците, музиката, плодородието, покровителка на бременните жени в египетската митология. Изобразявана е като жена с глава на котка или лъвица, с кошница в ръце. Понякога е изобразявана просто като котка.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много си права, Целувчице! Знам, сенсей и аз съм от прислугата. Не съм ги измислила, Дени - ето ги, предат и чакат вечеря.
  • Тези влюбени котки как ги измисли, Наде? 😂😂
  • Хареса ми.
    А котките винаги са влюбени - в мекото одеяло, в храната, в котарак /който и ще да е!/, най-вече в себе си.-..
  • Аз не познавам невлюбена котка!😁 Природи, кво да ги правиш. Пък и им отива. С това грациозно гръбначе 🐅🐆🐈
Предложения
: ??:??