19 мар. 2020 г., 23:37

Светла диря в безкрая 

  Поэзия
576 2 3

И тревожно бягат сивите делници,

а времето се изнизва

между пръстите -

като лунен пясък...

Ще успея ли...! Да го догоня!

Ще успея ли...?

Да докосна мечтите си!

И да ги превърна в реалност...

Ще успея ли...?

Да запиша всичко -

в трепетният миг на времето

в което живея...

Дали стрелките на времето

ще отмерват всеки миг

със любов и надежда!

И вярата в светлото бъдеще

дали ще отвори...

звездният портал -

към нови и далечни

измерения...!

Затова - благодаря,

за всяка скъпоценна

и безценна минута...

Затова, че творя -

звездни вълшебства!

За да оставя - светла диря

в безкрая...!

 

15.02.2020г

Катя Джамова

© Катя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Младене, благодаря ти от сърце за хубавия коментар!

    Мариана, благодаря ти за хубавите думи!

    Георги, благодаря ти!

    Благословена вечер, мили приятели! И нека Бог да ни пази!
  • Изумрудено...
  • Звездно е словото ти, Катя. За мен няма съмнение, че то "оставя светла диря

    в безкрая...!" Поздравявам те за вълнуващия поетичен монолог!
Предложения
: ??:??