27 мар. 2021 г., 15:59

Светло зелена посока 

  Поэзия
218 1 6

Мартенско слънце студа ни съблича,

после с лъчи ни прегръща,

пролет бълбука и пее – момиче

в грейнала, цъфнала къща.

 

Свири южнякът – снажен и мощен,

нежните пъпки разпуква,

китни минути дъхтят денонощно,

времето слънчево хуква,

 

сладост събира от медени пити

чиста любов от потока,

пролет пристъпва – щастлива и сита,

светло зелена посока.

 

 

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??