26 нояб. 2015 г., 22:40

Свобода 

  Поэзия » Другая
407 0 0

Нямам право 

за тая цялата любов -
и не любов, а обич.
И обич не, а копнеж за обич.

 

Нямам право, 

аз, преструващият се безделник.
И не безделник, а безразумник.
И безразумник не, а бездушевник.

 

Нямам право,
щом искрата в мен на лъч не струвам.
И не на лъч, а на светило.
И на светило не, а на Слънце.

 

Нямам право,
щом атомът на чумата още жив във мен тупти.
И не на чумата, а на забравата.
И на забравата не, а на Духа смъртта.

 

И право нямам 

за вечния живот престорен,
И не престорен, а измислен.
И измислен не, а илювзорен.

 

Право нямам,

щом ще се разлистя.

Ще се разлистя, да, и ще увяхна.
Ще увяхна, да, и ще се забравя.

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??