Като гледам свраките на двора,
мисля, че и те ще стават хора!
Първо набелязаха дървото.
След това – мястото на гнездото.
После две от тях акъли дават,
а пък трите други – изпълняват:
по самички или пък по двечки,
носят съчки, телове и клечки.
Клечките в гнездото ги забиват,
а пък с теловете ги обвиват.
При това не спират да бърборят –
сигурно за нещо си говорят.
Внучето от вкъщи се показа,
погледа ми проследи и кàза:
- Дядо, ти с какво се занимаваш?
Дядооо! Птиците ли наблюдаваш?
Кàзах:
- Гледам свраките на двора.
Сигурно и те ще стават хора!
© Ангел Чортов Все права защищены