Можеш ли да повярваш?
Да видиш,
да вкусиш
и ти от този хлад,
от този ад
който тлее в мен.
Може би би могъл
с ден,
с два,
с три
А може би не.
Поспри се тук
на този път,
път водещ към безпътие.
Поспри се
и почакай,
ослушай се
за камбаните,
за тарамбуките,
за сирените.
Те ще те насочат
към ливадите,
тучни и зелени.
Внимавай
за тръните,
за шипките.
Там ли си?
Спри се.
Не втургай се.
Ако пътя е груб,
то ливадите са хлъзгави.
Измори ли се?
Не спирай се,
защото в храсталаците дебнат
зверове и хищници,
змии и змейове.
Поглеждаш назад?
Не обръщай се.
Ако път назад има,
то ливади няма,
то поляни няма.
Късно е?
Смрачава се,
а ти и крачка забави.
Няма спасение,
загуби се.
Ни сирени,
ни камбани.
Глава на земята?
Няма нийде толкоз мека земя.
Това са нозете мой.
С последен стон
нещо искаш да прошепнеш?
Късно е!
Заспивай!
© Светлана Все права защищены