24 мая 2023 г., 12:21

Събери ми любов 

  Поэзия
324 0 4

 

Събери ми любов-

от седефена ласка и мънистена нежност

върху златната нишка 

на залеза нов.

И смълчан, положи я

върху моята шия:

знай, че тази огърлица,

свенливо бленувана,

ще е нашия тих благослов.

И възторжен, и нежен,

във среднощна омая

постели ти за мене надежда. 

Нека тази любов Всемира да смае!

И със ревност да ни заглежда!

© Живка Недялкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??