11 окт. 2011 г., 15:48

Сълзи от небето 

  Поэзия » Белые стихи
406 0 0

Неспирно леят се сълзите от небето,

оплакват сякаш нашата съдба,

събрало е с годините небето

човешката несрета и тъга.

 

Като порой излива се тъгата,

по пътя тя превръща се в чистота,

отмива прах и мръсотия,

затлачили света със сивота.

 

Зад облак скрило се е слънцето,

изчаква времето, когато

ще блесне чистотата по света,

тогава своята усмивка

с любов ще подари то на света.

 

Като пречистваща магия

дъждът ще мине през нашите души,

калта, натрупана с годините,

в миг ще превърне в чистота.

 

С радост да погледнем към дъжда пречистващ,

с благодарност да приемем свежестта,

в езеро кристално да превърнем пак душата,

изчакайки отново лъч от светлина.

 

Пречистена ще диша пак земята,

а слънцето ще гали напоените поля,

дъгата цветна ще изплува в небесата

и тъй мечтана радост теб ще подари...

 

 

 

 

 

 

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??