Лунните лъчи се спряха в топлата вода,
бавно плаваме върху реката, наша е нощта.
Полъха към мене носи, твоят нежен аромат,
нямам аз към теб въпроси, ти направи ме богат.
Искам аз да се протегна, да докосна и усетя,
да се сгуша там до тебе, да намеря аз утеха.
Но оставя ли греблата, страх ме хваща и не смея,
тоз момент така вълшебен, не, не мога да го пропилея.
Вече час не съм продумал, но ти казвам толкоз много,
ти ме гледаш, аз съм влюбен, няма болка и тревога.
Времето за нас е спряло, няма дни или години,
с теб ще плавам, с теб съм цяло, но моля те сега, прости ми.
Твърде хубаво е вече, нереално, непонятно,
сън си, знам, и си далече, това е чувство неприятно.
Но пусни ме да дивея, да те искам и копнея,
в този сън не ме затваряй, остави ме да живея.
Обещавам, ще те търся, и, кълна се, ще успея,
ще те намеря и прегърна, ще те любя и ще запея.
Ще ме чуят небесета, ще ме знаят на земята,
любовта ми е безкрайна, ще достигне и Луната.
И тогава не насън, ще те нося на ръце,
в лодка аз ще те откарам, там, до моето сърце.
Че водата е спокойна, мълчалива и достойна,
тя ще види любовта ни, две души, в едно събрани.
© Димитър Дуров Все права защищены