31 авг. 2007 г., 19:55

Сън ли си 

  Поэзия
475 0 1
Отписвам проблема,
а той, промъква се в съня ми!

Чисто цвете отивам да откъсна,
а то захапа ме за пръстта!

Протягам безпомощно срещу пламъци, ръце,
а те - закриват си лице!

Искам два планински склона с небе,
а помежду им езерце с говорещи риби!

И аз шумно да се разхождам по росни ливади, гори,
а край мене - доверчиви сърни!

Но къде ми е усмивката, защо все се мръщя!?
О, забравила съм я на закачалката в къщи...
                                                                      уви...

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??