29 мая 2009 г., 20:28

Сънувах те, Господи 

  Поэзия
471 0 2

Сънувах те, Господи

 

 

Сънувах те, Господи. Беше в стаята.
Приличаше много на моя баща.
Тишината притихна в сладка омая.
Леглото ми се превърна в поляна с цветя.

Ти ме гледаше, Господи, с най-добрите очи.
Всички спомени върна ми и ме целуна.
Онемяла бях, Господи, и заплаках дори,
когато дари ме с обич безумна.

Ти остана за дълго, усмихнат доволно.
Разговаряхме тихо без думи, без глас.
Тогава разбрах, че излишна е болката.
И без друго обичаш ли, ще станеш на прах...

На сбогуване, Господи, докосна косата ми.
Сложи в краката ми букет от свежи цветя.
Тогава сърцето ми се целуна с душата ми.
И събудих се, Господи, най-щастлива в Света.

© Димена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Светъл стих.
  • Прекрасно стихче-радвам се,че си сънувала нашия Бог,пожелавам ти да го сънуваш по-често,защото няма нищо по-хубаво от това Исус да идва в съня ти с блага усмивка!!!
Предложения
: ??:??