Сън ли бе за теб...
и тази Зима?
Като нежно цвете,
скрито от снежна ръка...
Очакваш и тази Любов
да премине...
Жаждата силна
ранна роса утолява...
Слънчице с лъчи те гали,
а колко трудно пропускаш го ти!
За кой ли път
сърцето си като съчки
неблагоразумно подаде...
да разпали си някой огнище...
Да се посгрее...
да насити се на топлината...
И като пътник,
преминал през гората...
Настъпвал грубо тревата...
Красивите цветя
нямал той сетивата да види...
Аромат нежен да усети,
от него тихо да се унесе...
Да поиска и той така...
да се раздава...
Като птицата да полети...
А не в клетката отново...
да се спотаи...
Сънувай ти,
не се събуждай...
© Таня Все права защищены