20 мар. 2024 г., 13:14

Сънувам те, море 

  Поэзия » Авторская песня
85 2 4

Сънувам те, море
загадъчно и диво.
С коси от водорасли,
но винаги щастливо.

Със оня топъл дъх
на бяла морска пяна,
която от сребро
блести като изпрана.

Сънувам те, море
започващо от плажа
и стигащо, ей там –
далече зад пейзажа.

С фуражка от небе
захлупена нехайно.
Сънувам те, море!
Сънувам те, безкрайно!

© Георги Ревов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??