22 окт. 2023 г., 13:05

Съревнование за лунатици 

  Поэзия » Строгие формы
159 2 6

СЪРЕВНОВАНИЕ ЗА ЛУНАТИЦИ

 

Безсилна съм да пея за смъртта.

Пък и не знам дали над гроб се пее?

Какво тук значат сан и суета? –

сред сенките щом бродиш – ненадеен.

 

В сърдечните блюда насипах сол,

защото самотата ми нагарча.

Човек на този свят пристига гол.

Не мъкне нищо, прекоси ли здрача.

 

Безсмислен става лудият ми бяг,

стремежът да си пръв – и то къде ли?

Защо във всеки да провиждам враг,

 

щом всинца ни очаква онзи бряг,

след който Бог на длани ще претегли

душите ни, преди да хлътнем в мрак?

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??