9 июн. 2021 г., 14:56

Сътворение 

  Поэзия
240 1 3

Тихо, тихо...! Слушай

как земята се върти...

нощта се сменя с утро,

животът се събужда,

милват клоните лъчи ...

Потрепват зелените листа,

тихо с вятъра шептят си,

а той танцува им игрив ...

Заслушана притихва и душата

и в недрата нейни святи

шумолящо се заражда стих

за теб, за мен и съдбата ни...

Изживявам те като късно лято

в моите есенни води,

като капчица благата

от детските ми дни,

която с устните попивам,

жаден за обичта ти скрила

моите слънчеви мечти...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??