Награбил тишината Севернякът
опитва се да я целуне и пречупи,
но тя изплъзва се от хладните обятия
и се промъква под прага на юни…
С пороен дъжд насилникът доказва,
че е похотлив и гаден мераклия.
„Какво пък толкова – крещи напразно –
е станало?! Или целта ти е да ме обидиш?!”
Тя не продумва - сгушена дълбоко
в разкошната прегръдка на южняка,
а той - наивен като всички филантропи -
целува я ефирно по косата…
© Красимир Чернев Все права защищены
Чудесен е!
( мъъъчничко може само да се пилне целият втори куплет )