Съвет към една сръдливка
Дали светът ти е виновен,
че животът е отровен
със своята пълна пъстрота
за твоята сива простота.
Едва ли слънцето, което
свети ярко на небето,
единствено за теб изгрява
и от твоя нрав се повлиява.
В тоз житейски кръговрат
не се решава всичко с креват.
За пътя верен е нужна на човека
понякога и трудната пътека.
Радвай се, щом очи отвориш,
да има за кого да се бориш.
Различията с любов приеми
и Господ с мир ще те дари!
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены