Шумен свят и краткотраен
шие слънчеви пейзажи.
Лъч сълзичка връзва
с облачно легло.
Смях душа нанизва
в тихия ни час.
Тя е дух и призрак
и проскубан валс
без нас.
И последни стъпки...
после шанс и
после...
водопад.
Начало ново,
светлини и бряг.
Шумен свят и краткотраен
шие слънчеви пейзажи.
Реките тихи в нас
и длани - карти
на звезди.
Първи стъпки
по следи
с течен ритъм.
© Йоана Все права защищены