11 июл. 2023 г., 09:44

Съзидание 

  Поэзия » Строгие формы
163 5 5

И падах, ставах, и политах аз
и всеки дързък полет и падение
споделях в стих. Изплаквах ги без глас,
и търсех там, в словата изцеление.
Навярно тъй наивна съм била,
зад думите ви не прозрях обида.
Окаляна, с пречупени крила,
бях не на място, дето и да ида.
Но смогнах някак и я излечих
останалата там – в душата рана,
и с тиха песен, с обич, или стих,
вселена изградих – за да остана.
Създадох свят от нищото, по спомен,
далече от света ви – вероломен.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??