Вечерен Вятър сви внезапно
и в клоните се завъртя -
раздуха залеза до златно
и там в небето запламтя...
В гнездата птиците се скриха
с молба отново да е ден,
а сенките се удължиха,
преди да отлетят съвсем...
Нощта започна да засипва
Земята с тайнствена тъма,
а като сбъдната молитва
до мен си сгушена сама
и искаш да не се разсъмва
за да не тръгвам в утринта,
и Любовта ни да е дълга -
дори безкрайна да е тя...
Но непознати, титанични
вилнеят сили и над нас -
разделят ни и ни привличат
и Любовта от тях е част...
И се страхувам, Скъпа моя,
че неподвластна ни е тя,
но днес да продължи се моля,
поне до края на нощта,
защото за Любов е Време
нощта по тия ширини,
а в Тайната ù посветени,
стоим, не вярващи сами:
как ти, като пантера нежна
да бъдеш в Любовта избра
и също като риби в мрежа
играят твоите бедра...
23.05.2010.
София д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены