8 февр. 2019 г., 08:39  

Такава съм 

  Поэзия
458 2 5

Такава съм...

 

Обичай ме, каквато съм... такава.

Останалата проза забрави.

Не искам да се топля на жарава,

негаснещо огнище направи!

 

Обичай ме, такава съм – не ми е

до любов с магии и молби...

Без влага тялото ще се покрие

в смола от плачещи върби.

 

Такава съм... тъкана със коприна,

но не за връзка, за любов!

Бях връшник от изпечената глина,

ти – винаги полуготов...

 

Бях твойта хабанера, канцонета

в танго напред - назад...

надиплената риза на раета

сега е бурен водопад!

 

Отиде си... вратата зейна в рана.

...душата не очаква вече...

объркана, скътана, притаена

поплака... поизми се и облече.

 

Такава съм... любов, а не забрана

в сърце с изтръгната вина.

От нищото си песен то захвана...

продава болка без цена.

 

 

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??