Такъв е животът...
Брутална си. Безмилостна. Жестока.
Красива, фатална, безсрамна и зла!
Възбудена, грешна, понякога кротка,
каквато поискаш, страхотна Жена..
Прибираш се късно, трудно заспиваш,
напиваш се, пушиш, съвсем като мъж,
работиш по много, страстно се любиш,
през седмица с мен поне по веднъж..
Такава дойде, порочна, коварна,
а аз ти отворих: - В живота ми влез!
Ти не посмя, да бъдеш нахална,
аз не успях да изпада във стрес..
Кой беше казал? Такъв е живота!
Как ли се свиква с гореща любов?
Силно гориш и не търсиш посока,
живот да пожертваш дори си готов..
И аз ти го давам! Животът без теб
е само едно безцелно пътуване,
една Земя, със безкрайно небе
и жалко до гроб съществуване...
23.03.2013
Д. Антонов (diester)
© Данаил Антонов Все права защищены