Небръснат до синьо, във джоба с Луната
той крачи самотен под юлския дъжд-
напуснал любима, изгубил приятел-
такъв като теб … статистически мъж.
Небрежно облечен, свирука си тихо,
на улично куче помахва със длан.
Описал го беше Есенин във стихове –
такъв като теб… просто мъж-хулиган.
Несресан бохемски. С прошарени къдри.
Видял две и двеста… веднъж-неведнъж.
По детски усмихва се – кротко и мъдро -
такъв като теб – най-желаният мъж.
© Нина Чилиянска Все права защищены