Не се заричай – ти си див мустанг
и твоят свят са дивите савани.
Не може да те укроти юзда,
ни благослов, ни клетва да те хване.
Съвсем не ти отива да се вричаш -
(неверен си дори и във съня).
Но твоята любов е по-различна
и аз не искам да те променя.
Такъв ми идвай – виещ към Луната.
И гороломен, и безкрайно мил....
Да беше дявол, би измислил Ада.
Да беше ангел, би го отменил.
© Елица Ангелова Все права защищены