Талантът на поета е перце,
изгубено във въздух от кристали,
а думите му пречат със ръце
на вятъра да бъде равно.
То пази спомена за птица
с криле разперени безкрайно,
описваща спирала от осмици
без сянка, за да бъде тайна.
И Силата ми казва да рискувам;
Променящият себе си е вечен.
С перото да не пиша. - Да рисувам!
Началото и краят са далече...
06.01.2009