12 мар. 2024 г., 10:18  

Танц на самотата 

  Поэзия » Гражданская
156 0 2

Когато си самотен не тъжи! Нали сърце си имаш,

две очи за красота, ръце готови да прегръщат!

И не залоствай своята врата, че може някой да надникне!

Излез под слънце и небе, чист въздух вдишай, сила връщат!

 

Когато си самотен си мисли

за всички и за всичко,

мисли за вчера, днес и утре,

мисли какво би свършил,

обичай своята Родина,

ако не можеш замини далеч, търси,

което прави те щастлив, но

в чуждо щастие недей наднича!

 

Това, че друг самотен е не значи, че е като теб,

опитай се да го докоснеш, но не хлътвай, а така боли, 

когато ти и той отново сте сами, когато прешуми

очакването за надежда, за обрат, за топлота, нали?!

 

Когато си самотен не тъжи, танцувай, раз, два, три и

потърси партньор,  по симпатия хей тъй и без любов,

дори и без да сваля ти звезди, но не бъдете в самота сами, 

топлете се във студ, все заедно, а той  за помощ винаги готов!

 

... когато си самотен не тъжи!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??