Когато си самотен не тъжи! Нали сърце си имаш,
две очи за красота, ръце готови да прегръщат!
И не залоствай своята врата, че може някой да надникне!
Излез под слънце и небе, чист въздух вдишай, сила връщат!
Когато си самотен си мисли
за всички и за всичко,
мисли за вчера, днес и утре,
мисли какво би свършил,
обичай своята Родина,
ако не можеш замини далеч, търси,
което прави те щастлив, но
в чуждо щастие недей наднича!
Това, че друг самотен е не значи, че е като теб,
опитай се да го докоснеш, но не хлътвай, а така боли,
когато ти и той отново сте сами, когато прешуми
очакването за надежда, за обрат, за топлота, нали?!
Когато си самотен не тъжи, танцувай, раз, два, три и
потърси партньор, по симпатия хей тъй и без любов,
дори и без да сваля ти звезди, но не бъдете в самота сами,
топлете се във студ, все заедно, а той за помощ винаги готов!
... когато си самотен не тъжи!
© Иван Иванов All rights reserved.