Срещу теб пристъпвам гореща
(скитница със сомбреро),
аз съм страстта на танца,
мелодия в най-висока октава.
Мисълта ми – огън изгарящ,
дива румба среднощно танцува,
девет вятъра съм надиграла,
а десетият скъса свойте криле.
Такива нощи не се повтарят
(в тях препускат диви коне).
Любовта ми е звън на китара -
дърпай струните със ръце.
Срещу мен си, в очите те гледам
(във сърцето ти лудо туптя).
Дива румба съм за китара -
хоризонт съм...
изгрев...
море...
Оле!
(Олелеее!...)
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены