6 июл. 2015 г., 10:40

Танцувам с ветровете 

  Поэзия » Любовная
665 0 2

                                                              Танцувам с ветровете

 

 

Аз танцувам с ветровете

и вечер сънувам луната.

Изгубвам се в моята любов.

Може би е късно за мое лято?

Но казах всички нежности в думи,

в стихове те нарисувах

и пак танцувам с ветровете.

 

 

Криле не са ми нужни,

няма до кого да прелетя.

Не съм сама, нито пък бездомна,

само се изгубих в другите вселени.

Валеше  дъжд от сълзи

и станах капчица дъждовна.

А времето лети, лети, лети,

аз бягам след него с мечтите

и достигнах брега на морето.

 

 

От танца ветровит спряха в очите

пламъчета, искрици и горят.

Тук съм аз  пак с ветровете,

а тебе те няма за този танц,

отвяха те някъде житейските бури.

Аз съм с моите  звездопади

по-добра, по-влюбена и по-дъждовна

и чакам във вселена непозната

моя самотен танц с ветровете.

© Йонка Янкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Ясен.Вярно е ,че поетите често с мислите си танцуват с ветровете своя танц.
  • Здравей Йонке! От всички танцьори на земята - вятърът е най-чудесният! С него танцуват облаци, птици, листа, и понякога поети! Поздрав за стиха!
Предложения
: ??:??