7 нояб. 2013 г., 23:02

Те са двойка, отдавна ги зная 

  Поэзия
1258 0 14

На перваза два гълъба бели

се докосват с човки небрежно,

край тях ветровете са спрели

и гугугат си нежно... нежно.

 

Потрепват телцата им крехки,

слънчев лъч ги бодва през смях,

копнежно  живота поглеждат

и отлитат сред облак от прах...

 

Те са двойка отдавна, аз зная,

и в техния танц  съм участвала,

хванала перцата им в края

съм връщала надежда угаснала.

 

Те гугукат на перваза ми нощем

и дъхът им шумоли по стените,

а небето с вълните си мощни

в сън прекрасен обръща мечтите.

 

Те са двойка отдавна ги зная

и в полет, и в болест, и в студ,

за светът огромен – нехаят,

своя откриват,  един - срещу друг!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??