Ще бъде уточнено през антракта.
Смехът на всяка болка е горчив...
Когато се представят всички факти,
дори и Бог е длъжен да мълчи.
Какво ли, всъщност, трябва да направим?
Сценарият безпаметно е стар.
Това, че някой пак си заминава
не е трагедия, не е и фарс.
Палячото ще се представи соло,
но няма да е рицар, нито крал.
По принцип му възлагат друга роля
и често по пригодност е умрял.
И плачещи са всички конкубини
за стария и нов квартален луд.
Палячото е крал наполовина,
защото по призвание е шут.
Не можем явно нищичко да сторим.
Прераснал е дебатът в карнавал.
Пределно ясно фактите говорят
за всеки факт с поредния провал.
© Ради Стефанов Р Все права защищены