31.12.2022 г., 10:55 ч.

Театър 

  Поезия » Друга
325 3 2

 

 Театър

 

Ще бъде уточнено през антракта.

Смехът на всяка болка е горчив...

Когато се представят всички факти,

дори и Бог е длъжен да мълчи.

 

Какво ли, всъщност, трябва да направим?

Сценарият безпаметно е стар.

Това, че някой пак си заминава

не е трагедия, не е и фарс.

 

Палячото ще се представи соло,

но няма да е рицар, нито крал.

По принцип му възлагат друга роля

и често по пригодност е умрял.

 

И плачещи са всички конкубини

за стария и нов квартален луд.

Палячото е крал наполовина,

защото по призвание е шут.

 

Не можем явно нищичко да сторим.

Прераснал е дебатът в карнавал.

Пределно ясно фактите говорят

за всеки факт с поредния провал.

 

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??