Тежка любов за обичане
Тежка любов съм за обичане -
узряла, но не съвсем още.
Трудна любов - до поискване -
прежадняла, от сухите нощи.
Птица съм - черна в небесата -
поглед свела, но силна все още.
Дяволична магия - във водата -
отмаляла, без чужди гости.
Есен съм - меланхолична и сълзлива -
като тихите дъждовни площи.
Листо съм, което тръпнещо се свива -
като буря пред затишие нощем.
Голяма лудост съм за отричане -
посивяла, от крехките кости.
Тежко вино за напиване -
отлежало, но не съвсем още.
© Надя Тодорова Все права защищены