5 сент. 2005 г., 15:20

Тежко болен 

  Поэзия
1080 0 0

                Тежко болен

 

            Много болен съм – като след операция...

           Премахнаха ми разсейки на фрустрация.

           Изрязаха от душата ми чувството на злоба.

           Казват, че успешна е – ще държи до гроба.

           От сърцето изчегъртаха налепи от мъст...

           Боже, как ще нося вече този тежък кръст?

           Хирурзите профилактично кръцнаха тук-там,

           Казват, че съм нов човек. Не мога да знам...

              Но някак странно се усещам – сякаш по-различен...

           тонът ми дори е дружелюбен, не за мен типичен.

           От погледа вече не струи жлъчната омраза...

            Явно клинично здрав съм – без никаква зараза!

            ...................................................................................

            Птици скапани надигат страшна врява вън...

            Кошмар ли беше всичко? Само грозен сън?!            

© Валентин Кабакчиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??