19 мар. 2017 г., 17:43

Текстура на сълза 

  Поэзия
237 1 5

Сълза!

Малка капчица в окото,

с най-простичка структура,

вода и сол, живота овкусяваш,

но друга сложност е кодирана във теб!

 

Прозрачна кръв 

на сърце, захвърлено върху остриета,

заточени с омраза и обида!

 

Летлива капчица,

потекла, за да изгаси кипяща лава,

пареща от наранено осезание!

 

Ропотът

на всяко нервно окончание,

премазано от нагла подигравка!

 

Течен писък

на мълчание, вгорчило

 неразбраната душа на самотата!

 

Огледална смеска,

избликът на чувства, издаваща

горестта ти на света...

 

Горчиш, когато си от болка,

но сладко можеш да солиш,

радост, ако те заражда,

като извор от кристали ромолиш!

 

Свежест изящна на благост!

Роса от ескалиращо въодушевление!

Ликуване на умиление!

Амброзия блажена от сърцето!

 

Сълзите издълбават тъй дълбока диря,

всяка запечатва се във паметта,

независимо от крехката текстура,

с вкуса си преобръщат тленността!

© Misteria Vechna Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Точно така; химичният състав на сълзите, предизвикани от различни емоции, е различен. А погледнати под микроскоп - имат различна структура. Винаги присъства малко сол, но има и солено-горчиви, неслучайно се казва "горчиви сълзи".
  • Успех!Със сълза през грях:с воля за любов и смях!😅
  • Харесах!
  • Благодаря, Гавраил! Винаги схващаш същността!
  • С тази крехка текстура
    стихът е за отлична матура.
    Една сълза
    с толкоз невероятни имена.
    Пращам ти пет сълзи за твоята психолаборатория.
Предложения
: ??:??