18 мар. 2005 г., 18:35

Ти 

  Поэзия
1014 0 1
Търся те в луната жълта,
но тя бемислено мълчи,
дали не е отдавна мъртва
и там забравена да си стърчи.

Търся те в звездите бели,
но изгасват щом се взра,
дали убиват очите опустели
или и друг ги гледа във нощта.

Търся те, но все не виждам,
а лудият копнеж ръсте,
дали отново аз ще виждам
или душа в слепотата ще умре?

© Светла Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??