6 июл. 2010 г., 08:45

Ти беше... а сега... 

  Поэзия » Любовная
578 0 2

Разтапях се в прегръдките ти всеки път,

 в ръцете ти умирах и се раждах по-щастлива.

Погледът ти караше ме да треперя като лист.

Дъхът ти беше въздухът единствено, с който можех да живея.

Ти беше лек за всички мои болки,

единствена необходимост,

причината да се усмихна сутринта.

Ти беше този сън омаен -

моята сладка отрова...

А сега си просто стар познат

или участник в мимолетен спомен,

избелял портрет, закътан в някой ъгъл на сърцето.

© Ваня Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е просто един спомен, декларация, че животът е продължил дори и без това, някога толкова скъпо "Ти"
  • Тогава не обръщай сърцето си на галерия! Хубав стих.
Предложения
: ??:??