23 нояб. 2014 г., 12:53

Ти и аз 

  Поэзия » Любовная
912 1 11

Ти и аз

Сме части на различни моливи

Отчупени

Не можем да пишем история

Всеки е сам

И драска

Със своята поръбена част

Без да прочита

Това, което е другия

Изискваме

Искаме

Без да попитаме

Само в мълчанието

Остава това, което

Наистина чувстваме

Единствено свързва ни

Онази нишка,

Която изгаря

Когато се срещнат очите ни.

Такава обич не е на сбъдване

Понеже не иска да пише обща история

А само своята част

В живота на другия.

Тази обич не дава

А взема

Потъпква

Нечие его и нечии чувства

Накрая си тръгва

Взаимно

Макар да я има

Макар и да знае,

Че пак ще очаква

Ново завръщане

На нещо, което

Никога няма да бъде дописано.

И никога няма да бъде забравено.

© Ана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??