19 февр. 2021 г., 10:53  

Ти искаш ли? 

  Поэзия
282 8 16

Какво ще кажеш да сме по-различни,

поне за ден, 

за месец, 

за година?

И адски силно да се заобичаме

така че любовта да не отмине...

Да правим снежни фигурки и топки,

да си играем, сякаш сме на десет?

Да си делим чийзбургер и картофки -

забравили живота на естети,

на глупави, 

безсмислени гримаси,

забравили, и болка,

и обида,

и отговор: "Добре." 

на всяко "Как си?".

и хапчета за сън -

хиляда вида.

 

А просто да сме по-обикновени

поне за ден, за месец, за години...

Да кипне щастие по всяка вена...

Ти искаш ли?

Ти искаш ли, любими?

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??