14 янв. 2021 г., 17:47

Ти можеше да бъдеш дом... 

  Поэзия » Любовная
584 12 7

Животът ме превърна във бездомник.

Какво, като над мене има покриви? 

Какво, като в глупашката ми скромност

се спират женските очи с любовни погледи...

Какво, като в душата имам нежност,

а някак си ръцете ми са празни...

И как да се прехранвам със надежда,

когато да те нямам безобразно е.

А всъщност зная черната поличба,

ухаеща на восък и тамян.

Затворени очите, всичко виждат.

Ти можеш да си дом, но стана Храм...

 

Стихопат.

Danny Diester 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??