25 февр. 2008 г., 07:24

Ти, мъртво сърце! 

  Поэзия » Другая
953 0 6
Туптиш в последни конвулсии, сърце,
и пееш предсмъртната песен
за приятелство мъртво навеки,
за в душата настъпила есен...
Зарад спомени нежни кървиш,
за дъха на живота изчезнал...
И дори, и дори да простиш,
не зараства таз рана порезна...
А не спираш,
обречено ти, във страдания
полека да гинеш...
Всекидневно солени сълзи
върху раната прясна
разливат се...
И ти пееш, ти пееш, сърце,
за приятелство мъртво навеки...
Коравите, съсухрените ръце
на живота от мечтите отнеха те...
Ти - догоряло, ти - мъртво съце,
в копривени покои погребаха те...

© Александра Михалева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??