12 апр. 2017 г., 13:56  

Ти се върна 

  Поэзия » Любовная
391 3 0

      Защото  те обичах, на света

      ти сякаш бе ми обещана

      и сянка беше, капчица вода

      за моята душа-пустиня.

 

      Сега се връщаш, блуднице,

      до моя праг прашасал

      и искаш, грешна съднице,

      ти мен, за прошката не втасал.

 

      Ръцете ми отчаяно се борят

      и стъпка малка ги дели,

      от туй веднага да отворят,

      не чули моето:" Разпни!".

 

     А мислите ми стълби слизат,

     хвърчат нагоре по стените.

     Сега се връщаш, скитнице,

     не ти ли стигнаха сълзите!

 

     Защото те обичах до забрава,

     сега си моят свят - сломен.

     Човекът в мене ти прощава,

     любимият, дори и ден!

 

12.04.2017г.

Пловдив

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??