Ако днес дойде смъртта,
ще се сгуша в ръцете ти.
Нежно причастие.
Ще чакам на топло
последния дъх на живота в лицето ми,
скътала всичките спомени надълбоко,
за да ги пазя,
дори и в отвъдното, а ако няма такова,
ще го измисля.
И последният ден е ново начало.
© Лили Спасова Все права защищены