26 окт. 2011 г., 13:17

Тишина 

  Поэзия » Белые стихи
704 0 1

Градът е гробище.

В очите ми чудовище!


Аз бях роден човек,

но станах Сатана!


И робът в мен въстана,

но падна във калта...


И в кръв и пот обляна

една надежда пропиляна!

 

Ангел и Демон в едно се събраха.

И душите им две жално пищяха.

 

Ни изход, ни вход!

Ни Бог, ни живот!

 

Да, аз съм роб...

 

И съм сам, неразбран.

И тук, и там живея


живот неживян!

 


© Дамяна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??